Visie op de moderne loopbaan

De moderne loopbaan kenmerkt zich door dynamiek en beweging

In mijn visie vormen autonomie, authenticiteit en wendbaarheid de grondslag van loopbaansturing. Naast de traditionele elementen van willen en kunnen, bevat de vereiste zelfkennis ook elementen van durven en loslaten.

Veel mensen zullen hun werk verliezen

Als gevolg van de toenemende efficiency, robotisering en automatisering zullen veel mensen hun werk verliezen. De flexibilisering van de arbeidsmarkt brengt onzekerheid met zich mee, want je kunt van het ene op het andere moment zonder werk komen te zitten en het recht op uitkeringen is beperkt. Ook zorgtaken komen meer en meer op het eigen bordje te liggen.

Dit geeft soms het gevoel dat je welhaast bovenmenselijke eigenschappen moet hebben, zoals de zeegod Proteus die had: men zegt dat hij de toekomst kon voorspellen, regelmatig van gedaante verwisselde en……. regelmatig een dutje deed.

Verrassend! Een dutje??

Toch niet, want af en toe even afstand en rust nemen is heel belangrijk. Niet om in slaap te vallen, maar juist wakker te worden en helder te zien hoe je bezig bent, wat er om je heen gebeurt en waar het heengaat. Maar ook om te kunnen voelen hoe het met JOU gaat en of JIJ nog op koers ligt.

Bij Durf & Zijn ben je welkom voor een frisse blik op jouw toekomst.

Bel nu voor een kennismaking
Wie wordt mijn coach?