Coaching

Coaching

<img loading=

Coaching helpt, omdat een goede coach een luisterend oor voor jou heeft en je ondersteunt bij lastige beslissingen in je leven en werk. Misschien zijn er dingen waar je al een tijd mee rondloopt of zelfs van wakker ligt, die je graag eens wilt bespreken met een coach die echt naar jou luistert en niet direct met oplossingen en adviezen komt aanzetten.

Bij coaching en counseling is het voeren van gesprekken een belangrijk instrument. De coach/counselor luistert en vraagt door naar jouw dilemma of probleem.

Hierbij is het belangrijk om voor ogen te houden dat wat niet gevoeld wordt ook niet kan genezen. Wanneer je bereid bent om terug te gaan naar waar de pijn ontstaan is, ontstaat er een nieuw perspectief. Dat is niet bij voorbaat een gemakkelijke weg, maar ik begeleid en ondersteun je, zodat je het niet alleen hoeft te doen.

Naast het goede gesprek is er feitelijk sprake van een mini-leertraject. Het gaat daarin om het verhelderen van de vraag en het krijgen van inzicht. Verandering vraagt echter ook om het toepassen van inzichten en gedrag of vaardigheden in de praktijk.

Het traject is pas klaar als het nieuwe inzicht, de vaardigheid, gedrag of ontwikkeling is verankerd en eigen gemaakt.

Coaching in en naar werk

Als je je werk dreigt kwijt te raken of zelfs al ontslagen bent, dan heeft dat een grote impact op jouw leven. Je komt thuis te zitten en hoort er ineens niet meer bij. Hoe ga je een nieuwe baan vinden? Waar ben je goed in en wie zit er op jou te wachten? Het is jaren geleden dat je hebt gesolliciteerd en misschien heb je wel nooit hoeven solliciteren naar werk. Hoe ga je het aanpakken om een nieuwe baan te vinden? Daar kun je wel wat hulp bij gebruiken via een Loopbaantraject of ondersteuning bij Duurzame inzetbaarheid.

Bel nu voor een kennismaking
Wie wordt mijn coach?