Werkwijze

Praktisch, motiverend en oplossingsgericht

Als coach/counselor geef ik je eerst de ruimte om letterlijk en figuurlijk ‘op verhaal’ te komen. Ik luister naar jou met een zoveel mogelijk open geest en blik en leef mij in om jouw verhaal goed te kunnen begrijpen. Luisteren zonder oordeel noemen ze dat ook wel en dat betekent ook dat ik mijn visie en mogelijke oplossingen nog niet direct voorhanden heb en/of met je zal delen.

Mijn grondhouding is gebaseerd op echtheid, aanvaarding en empathie.

De begeleiding is gericht op jouw doelen, wensen en mogelijkheden. Om goede gesprekken met elkaar te kunnen hebben is het belangrijk dat we vertrouwen hebben in elkaar en ons kunnen openstellen voor wat zich aandient.

Methodisch gezien werk ik cliëntgericht, ervaringsgericht en oplossingsgericht. Ik bied ruimte en deel graag mijn kennis. De ‘schatkist’ met oefeningen/interventies die zijn gebaseerd op: Systemisch werk, Focussen, Transactionele Analyse, NLP, Mindfulness, zet ik graag voor je open. Vanzelfsprekend houd ik hierbij rekening met persoonlijke voorkeuren en de doelstellingen.


Mijn manier van werken ervaren in een kennismakingsgesprek

Ik ontvang je graag voor een kennismaking/intakegesprek in de rustige en prettige omgeving van het Coachhuis, waar ik in gesprek met jou, met behulp van specifieke vragen jouw persoonlijke vraag en omstandigheden zal verkennen. Ook gebruik ik soms vragenlijsten om te checken wat er mogelijk verder nog meespeelt. Je kunt tijdens het gesprek bij jezelf nagaan hoe het is om met mij in gesprek te zijn, of dat prettig voor je is en of we een klik met elkaar hebben. Ik bied je de ruimte om mij na de kennismaking te laten weten of je met mij verder wilt.

Maak een afspraak

Doelgerichte begeleiding

Als we samen verder gaan dan help ik je om te ontdekken wat je eigenlijke probleem is en de doelen te formuleren waaraan je wilt gaan werken. Als we dat scherp hebben dan gaan we het hebben over de aanpak, waarbij ik mijn expertise inbreng en jij jouw kennis over jezelf, over hoe jij met leren en veranderen omgaat en wat je prettig zou vinden in de aanpak. Ik vertel over de mogelijke oefeningen die we kunnen inzetten en we maken keuzes.

Na dit gesprek zal ik een behandelovereenkomst opstellen, waarin ik je probleem kernachtig opschrijf, ook mijn visie op de oorzaak en samenhang van je probleem benoem en wat de doelen en de aanpak zullen zijn. We bespreken dit samen en als dat akkoord is dan kunnen we echt aan de slag en zien elkaar regelmatig.


Reflectie en Samenwerken

Tussen de gesprekken door zal ik je stimuleren om met je ontwikkeling aan de slag te blijven door reflecties op te schrijven en/of specifieke huiswerkopdrachten te doen. In een volgend gesprek hoor ik graag wat dat je heeft gebracht. Ook check ik regelmatig hoe je de samenwerking vindt en of we of we samen op de goede weg zitten om je probleem te tackelen.

De begeleiding duurt net zolang tot je zelf voelt dat je weer vooruit kunt.